Bewust verwarmen
IS HET WARM OF TE KOUD
Het binnenklimaat
Uitgangspunten
- welke situatie wilt u bereiken
- hoe groot is de ruimte
- is er al een inventarisatie
- wat zijn de mogelijkheden
Elke ruimte zijn eigen comfort
Kundig adviseren start met een goede inventarisatie van wensen en vragen. Zoals: hoe krijg ik het ter plaatse warmer met de centrale verwarming een paar standjes lager, hoe spoel ik het toilet met regenwater, hoe was ik op zonenergie, waar komt veilig de accu-ruimte? Vaak hangen die vragen samen. Als uw interieurarchitect leid ik u graag langs de mogelijkheden.
Het tijdperk van bewust verwarmen met laag energie verbruik
Wat is er nieuw op dit gebied, wat is een echte verbetering de bestaande situatie, wat sluit mooi aan, wat is veilig, hoe wordt er geventileerd, hoe blijft de temperatuur constant bij een prettige luchtvochtigheid in keuken of slaapkamer, in sauna of fitnessruimte, in de thuiswerkplek of op kantoor?
Ik kom met duidelijke antwoorden. Soms is dat een visie op de gehele woning, soms met een oplossing voor één plek.
Rendement en gebruikersgeluk
Het kan eenvoudig, verrassend, anders of gewoon maar het moet altijd effectief. Voor de ene oplossing komt een installateur, bij een andere aanpak steek je alleen de stekker in een stopcontact. Soms is het een plug-in bestuurd via wifi, dan weer volstaat gewoon ‘aan/uit’ bestuurd van uit zelfsturende techniek. Elke ‘nieuwe’ bron (aardwarmte, regenwater, zonlicht) heeft zijn eigen charme en rendement. Dat geldt ook voor de ‘klassieke’ bronnen: gas, hout, al opgewekte elektriciteit, gelijk- of wisselspanning, eigen of ingekochte stroom. De vorm is telkens anders, net als de plek, de ervaring en de prijs. Voor mij draait het altijd om úw gebruikersgeluk, om het rendement en om de levensduur.